İlk Yardım Eğitimi Hakkında
Herhangi bir kaza ya da insan hayatını tehlikeye düşüren durumlarda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar söz konusu personelin hayatının kurtarılmasını sağlamak, ilk sağlık müdahalesini yapmak ya da durumun kötüye gitmesini önlemek amacıyla ilaçsız olarak yapılan uygulamalara İlk Yardım denmektedir.

İlk yardımda ana amaç yaşamı koruma ve yaşamın sürdürülmesini sağlamak, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesi, durumun kötüleşmesini engellemek ve sağlık sorunu olan personelin iyileştirilmesini kolaylaştırmaktır.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca tehlike sınıfı ve çalışan sayısı farketmeksizin tüm işyerlerinde sertifikalı ilk yardımcı personel bulundurma (personelinizin bir veya daha fazlasının sertifikalı ilk yardım eğitimi kursuna gitmesi ve sağlık bakanlığının açtığı sertifikalı ilk yardım sınavında başaralı olması) zorunluluğu bulunmaktadır.
İlk Yardım Yönetmeliğinin 16. maddesi her kurumun kaç sertifikalı ilk yardımcı bulundurması gerektiğini açıklığa kavuşturmaktadır. İlk Yardım Yönetmeliğine göre tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin her 10 personele kadar 1, az tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin ise her 20 personele kadar 1 adet “Temel İlk Yardım Eğitimi” sertifikası almış ilk yardımcı personel bulundurması gerekmektedir.